Sound Archive

Liglicht - Laura Maes (2015)

Liglicht is een publieke zitbank die reageert op licht. Neem plaats op de bank en ervaar hoe de klank verandert. Door een deel van het oppervlak af te dekken, vermindert de intensiteit van het licht en wordt het verloop van de klank beïnvloed. De installatie combineert opnames van voorbijrazend verkeer met synthetische klanken.

Meer info

GELUKZOEKERS, ZO NOEMEN ZE ONS - Bart van Dongen (2015)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtten circa een miljoen Belgen de grens over naar Nederland. Er ontstonden talloze Belgische vluchtelingendorpen aan Nederlandse zijde. Bart van Dongen maakte een interactieve soundscape geïnspireerd op deze vluchtelingenproblematiek. 

Meer info

Curvices - Rozalie Hirs / Cox & Grusenmeyer (2013)

Curvices begeleidt je tijdens een wandeling door Klankenbos. Door van plaats te veranderen bepaal je mee het verloop van de muziek en de poëzie. Met het verkennen van het terrein tast je klanken en woorden af, maak je een reis door het bos, om de wereld, in zoveel passen als je wilt.

Meer info

Kanariestudio - Paul Panhuysen (2005)

Met vogels als muzikanten weerklinkt uit Kanariestudio elektroakoestische muziek. Op verschillende plaatsen in de volière nemen microfoons de zang van de kanaries en het omgevingsgeluid op. Het geheel wordt met toegevoegde digitale geluidseffecten opnieuw weergegeven. 

Meer info