Composed Nature

Staalplaat Soundsystem & Lola landscape architects

2012

 

Vierentwintig berken zijn elk voorzien van een trilmotor die vanop afstand kan worden geactiveerd. De trilling laat het bladerdek op een controleerbare wijze ritselen en genereert ruisvelden die de bezoeker omgeven. De gemotoriseerde boomgroep vormt een sensitief maar krachtig en interactief instrument dat uitnodigt om te improviseren of te componeren. Met ogenschijnlijk passieve spelers in onze alledaagse omgeving - bomen - wordt een (boven)natuurlijke ervaring teweeg gebracht.

Een co-productie van Musica, Z33 - Kunst in de Open Ruimte & PCT Dommelhof

Z33 Kunst in de Open Ruimte wordt gesteund door het Fonds voor Culturele Infrastructuur van de Vlaamse Gemeenschap

Staalplaat Soundsystem (NL) is het platform waaronder Geert-Jan Hobijn in de ruimste zin van het woord geluidsinstallaties ontwerpt en uitvoert. Deze projecten komen voort uit interesse voor de akoestische elementen en de sociale functie van de openbare ruimte.

LOLA landscape architects is een Rotterdams bureau voor progressieve landschapsarchitectuur, opgericht in 2003 door Peter Veenstra, Eric-Jan Pleijster and Cees van der Veeken. Met doordachte ideeën en doelgerichte ingrepen wil LOLA (LOst LAndscapes) vergeten, vervallen of veranderende landschappen optimaliseren tot rijke, levendige en fraaie plekken.