Over klankenbos

Een unieke collectie klankkunstwerken

Tussen de bomen van Het Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Het Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden.

Een collectie van 18 installaties van internationaal bekende klankkunstenaars zoals o.a. Erwin Stache (DE), Tony Di Napoli (FR), Hans Van Koolwijk (NL) en Pierre Berthet (BE) staan verspreid in Provinciaal Domein Dommelhof.

De omvang van de collectie en de permanente toegankelijkheid zijn ongezien in Europa. Al meer dan 15 jaar is Het Klankenbos een uniek openluchtmuseum waar de actieve beleving centraal staat.

Iedereen is welkom in Het Klankenbos en kan het op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Wil je met je klas, vereniging, organisatie, vrienden of familie alle geheimen van Het Klankenbos leren kennen, dan boek je best een rondleiding met gids of een kinderactiviteit. Ook voor bijzondere doelgroepen is een rondleiding op maat mogelijk. Verder is Het Klankenbos het decor voor tal van kleine en grotere evenementen zoals nocturnes, muzische stages, festivals, enz.