Klankenbos voor bedrijven

Samen Werken als Kunst

Wat hebben een succesvol bedrijf en een geslaagd muziekstuk met elkaar gemeen? Het zijn allebei harmonieuze constructies waarin alle puzzelstukjes in elkaar passen. Een muzikale compositie of ‘klankinstallatie’ is maar geslaagd als ze optimaal functioneert binnen een gegeven context en voor een unieke ervaring zorgt bij de luisteraar. Ook bij de kunstwerken van Klankenbos staat de dialoog met mens en omgeving centraal. Klankenbos is de grootste openlucht verzameling klankkunst in Europa. Musica biedt personeelsteams een actieve belevingsdag rond klank en muziek, een leerrijke ervaring die de creativiteit prikkelt en uitnodigt om bewust te luisteren naar elkaar en naar de omgeving.

De dag bestaat uit drie delen:

  1. Voormiddag: Rondleiding in Klankenbos met gids (1,5 uur)
  2. Middag: Lunch
  3. Namiddag: Actieve workshop ‘Samen Werken als Kunst’ (3 uur)

Praktisch

  • Aantal deelnemers: groepen tussen 12 en 25 deelnemers
  • Locatie: Klankenbos, Toekomstlaan 5B, 3910 Pelt
  • Vraag een offerte aan via info@musica.be
  • Precieze planning wordt op maat besproken.
  1. Rondleiding in Klankenbos met gids

Klankenbos toont je een internationale collectie klankkunst in openlucht, uniek in Europa. Zestien permanente klankinstallaties prikkelen om op een heel bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Van trillende berkenbomen tot een muziekinstrument met zonnepanelen: de kunstwerken verbinden innovatieve technologie met een eenvoudig concept. Ook geluidsoverlast en creatief luisteren zijn thema’s die aan bod komen.
Duur: 1.5 uur

  1. Lunch

‘s Middags staat er een lunch op het programma bij een kwaliteitsrestaurant in de buurt. Dit wordt in overleg bepaald.

  1. Actieve workshop ‘Samen Werken als Kunst’

Deze workshop biedt een muzikaal perspectief op de werkvloer. Hoe werpt muzikaliteit een licht op de menselijk factor binnen de werkomgeving? Hoe kunnen we deze linken aan het bedrijfsmatige doel? Verrassende insteken leiden tot een actieve en plezierige exploratie van vier kernideeën rond muzikaliteit. Resultaat is meer bewustzijn van de menselijke factor in het bedrijf. En het (her)ontdekken van de eigen muzikaliteit als toemaatje.
Docent: Hans van Regenmortel (artistiek coördinator Musica)
Duur: 3 uur met pauze