Seizoensstart Klankenbos

18/03/2021

22 maart is het zover: de start van een nieuw seizoen in Klankenbos. Lees hier wat je dit voorjaar kan ontdekken: van een expo met werk van jonge makers en luistersessies in Radio Forest tot een spannend familiespel tussen nieuwe kunstwerken in het bos.

 

Daag elkaar uit tijdens Bosspel Tandroor, een gloednieuwe familieactiviteit in Klankenbos. Speel met elkaar tussen de installaties verschillende luisterspelen en ontdek zo het geheim van Tandroor in Klankenbos. 

 

Ontdek tijdens je bezoek de drie nieuwe klankinstallaties die Klankenbos de afgelopen periode aan haar collectie toevoegde: 

  • Doors of Listening - Félix Blume: een collectie deuren neemt je mee in de verhalen van mensen op de vlucht.
  • IMPACT - Nick steur: een gevallen steen als getuige van onze relatie met tijd en natuur prikkelt je verbeelding.
  • Scaffolded Sound Beehive - AnneMarie Maes: steek je hoofd in deze klankinstallatie en ervaar het geluid van een bijenkorf. 

 

Dit voorjaar verschijnt ook het boek ‘Doors of Listening’, gemaakt samen met Félix Blume en de deelnemers van het project. Het boek reflecteert over het proces van het kunstwerk en bundelt ideeën rond de potentiële kracht van participatie en samenwerking binnen kunst. Als een dertiende deur, die toegang geeft tot de 12 deuren van het kunstwerk bestaat het boek uit o.a. interviews, poëzie, vertalingen van geluidsfragmenten, foto’s en een bijdrage van curator Christos Carras (Onassis Foundation). 

Kom nieuw geluidswerk ontdekken tijdens Radio Forest Sessions. Elke laatste week van de maand kan je luisteren naar het werk van een artiest in Radio Forest (infopunt), een resonerend houten paviljoen midden in het bos. Van 22 tot 28 maart kan je zo de creatieMovement (Mayibuye)’  beluisteren van de Frans/Zuid-Afrikaanse klankkunstenaar Mo Laudi. 

Eenmaal per maand worden de soundscapes van Radio Forest Sessions ook uitgezonden via de internationale Movement.Radio, in samenwerking Onassis Foundation in Griekenland. 

 

Van 24 tot en met 29 mei is Klankenbos de uitvalsbasis voor Curating Lab, georganiseerd in het kader van Sounds Now. In dit lab gaan deelnemers samen met internationaal bekende curatrice Christine Eyene en geluidskunstenaars Elsa M’bala en Mo Laudi aan de slag rond natuur, alledaagse geluiden en migratie. We sluiten dit lab af op 29 mei met Klankenbos Afternoon, dat tegelijkertijd de opening is voor de Klankenbos Spring Expo met tot en met 13 juni een parcours met werk van jonge makers op verschillende openlucht locaties in Klankenbos. Meer info volgt snel!