Inhuldiging installatie: Time Flies

05/09/2022

Op 14 september stellen we een nieuw werk voor Het Klankenbos voor aan het publiek. Time Flies is een klankinstallatie, maar ook een speeltuig om te experimenteren met het geluid van zand. Het werk zal te vinden zijn op een ideale plek: de nabijgelegen speeltuin van de Scoutsrally.

De Zweedse ontwerper-kunstenaar Erik Vallbo kreeg van Musica de opdracht om een participatief kunstwerk te ontwikkelen met zand als medium. Vanuit de associatie van zand met het verstrijken van de tijd bedacht Erik een constructie gebaseerd op de vorm en het mechanisme van een uurwerk. Tijdens een reeks workshops met kinderen in samenwerking met Akindo kreeg ook het akoestische aspect van de installatie verder vorm. Er werd naar hartelust geëxperimenteerd: het zand werd gestrooid, gegoten, gesmeten over allerlei materialen. 

In het voorjaar van 2022 toogden de fabrikanten Spereco en Breetec aan het werk met de plannen van Erik, en een fraaie sculptuur voor de Scoutsrally speeltuin is hiervan het resultaat. Deze wordt op 14 september om 14.00 uur feestelijk ingehuldigd in het bijzijn van de kunstenaar, de kinderen van Akindo vzw en genodigden. Iedereen is hierbij hartelijk welkom om met ons mee het glas te komen klinken!

Time Flies is een project van Musica Impulscentrum (concept, ontwikkeling en coördinatie) in co-creatie met Studio Vallbo, Scoutsrally en C-TAKT. Een reeks participatieve workshops rond het project werd georganiseerd in samenwerking met Akindo vzw.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, in het kader van Kunst In Opdracht.

De sculptuur werd geconstrueerd door Spereco en Breetec International.

Deze installatie is een concept van Musica Impulscentrum met de steun van Gemeente Pelt & Provinciaal Domein Dommelhof.