3 NIEUWE INSTALLATIES

18/03/2021

Vanaf deze lente kan je genieten van drie nieuwe klankkunstwerken in Klankenbos!

Bij Doors of Listening word je verrast door een collectie deuren, midden in het bos. Wanneer je met je oor ertegen komt, maak je kennis met liederen, verhalen, herinneringen en dromen van mensen op de vlucht. Deze installatie creëerde geluidskunstenaar Félix Blume in samenwerking met bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum Pelt.

Voor het nieuwe klankkunstwerk IMPACT liet geluidskunstenaar Nick Steur zich inspireren door een meteorietinslag. In het kader van OORtreders Festival 2020 begon hij een onderzoek naar de impact van een inslag op zijn omgeving. Zowel de voorbereiding van de inslag, het vallen van de steen, als de steen die nu permanent in Klankenbos blijft liggen, zijn deel van het werk. Tweewekelijks fotograferen we het kunstwerk, om zo de ‘trage’ impact op te volgen. Zijn stille aanwezigheid speelt in op de verbeelding als getuige van onze relatie met tijd en natuur.  

Tot slot kan je je tijdens je bezoek aan Klankenbos ook in een echte bijenkorf wanen. Scaffolded Sound Beehive van AnneMarie Maes nodigt uit om je hoofd in Warré-bijenkorf van 2,5 meter hoog te steken, waarin je het geluid van een korf kan ervaren. Bezoekers kregen van deze installatie al een eerste impressie tijdens de OORtreders Expo-Route in oktober 2020, maar nu krijgt het klankkunstwerk tijdelijk een onderkomen in Klankenbos.

Naar welke nieuwe installatie kijk jij het meeste uit?