Schatten van Vlieg 2020

wo 01 jul 2020 - 09:00 uur tot ma 31 aug 2020 - 23:30 uur
Het Klankenbos, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Zoek de Schat van Vlieg en ontdek het geheim van Tandroor in Klankenbos!

Luister goed, scherp je oren en volg het Klankspoor van Tandroor. 

Neem je tijd, verlies geen tijd… In infopunt Radio Forest vind je een Klankkaart waarmee je op pad kan. Op weg stuit je op verscholen klankinstallaties in het groen en ontdek je in zeven stops steeds een kort spel en bijhorend woord. 

Lukt het jou om alle woorden te verzamelen en ze om te toveren in een zin die je kan zingen? Dan heb het geheim van Klankenbos ontrafeld en vind je de geheime locatie van de schat!

Je kan op elke dag gratis deelnemen. De activiteit duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Klankkaarten (plannetjes) kan je terugvinden in Infopunt Radio Forest en beide bibs in Pelt of hier downloaden om thuis af te printen. Bij het Infopunt is er desinfecterende handgel aanwezig. Haal je je Klankkaart af in een van de bibliotheken in Pelt? Dan krijg je er een spelletjesblad voor thuis én een klankkaartspelletje van Schatten van Vlieg als extraatjes bij!

Kleed je wel naar het weer, want het spel vindt plaats in openlucht! Let op: sommige stops/klankinstallaties zijn moeilijk(er) bereikbaar met de buggy.

Concept, illustraties & spel door Appelsien + Ananas

www.appelsienananas.be

Maak je er graag een daguitstap van? Combineer het bosspel met een hapje en tapje bij restaurant Oud Dommelhof, laat de kinderen uitrazen in de nabijgelegen speeltuin De Scoutsrally, nuttig je lunch bij een van de picknickbanken of maak een mooie wandeltocht in Natuurgebied Het Hageven- De Plateaux (5 km verderop).

Vlieg verstopt deze zomer 2020 overal schatten in Vlaanderen en Brussel. Zoek naar één of meerdere schatten van Vlieg en vind een groen, blauw of rood boekje vol leuke spelletjes en stickers. Bovendien kan je veel mooie prijzen te winnen! Deze zomer kan je schattenjagen van 1 juli tot 31 augustus 2020. Meer informatie op www.schattenvanvlieg.be