Radio Forest Sessions: Anne van de Star

ma 29 nov 2021 - 09:00 uur tot zo 05 dec 2021 - 18:00 uur
Het Klankenbos, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Anne van de Star (°1988) woont en werkt in Antwerpen. Ze studeerde gemengde media en beeldende kunst, maakt deel uit van het elektronisch geluids- en muziekduo MONOMONO en is actief lid van het Collectief Publiek Geluid en docente. In haar artistieke praktijk construeert ze werelden met objecten, beelden en geluiden. In veel gevallen is haar onderzoek gebaseerd op de techniek van sampling en deconstructie. Ze presenteert haar werk in concerten, installaties, video's en albums.

Tijdens haar residentie in Musica zet Anne haar onderzoek voort naar de relatie tussen visuele en akoestische oscillatie. Het beoogde eindresultaat is een grootschalige kinetische geluidsinstallatie met meerdere hangende objecten, die de toeschouwer onderdompelt in onvoorspelbare bewegingen, loops en gebeurtenissen.

Voor Radio Forest Sessions presenteert Anne haar compositie ‘MB40D en zijde’. Dit stuk is gebaseerd op geluidsopnamen van een draaiende discobol motor en een wuivend laken van zijde. Met lichte digitale bewerking en manipulatie benadrukt de compositie de verschillen en overeenkomsten van de twee geluidsbronnen - de elektrische drone en het tactiele wrijven. Er ontstaat een dialoog tussen een motor en doek, tussen hard en zacht, tussen het apparaat en het product.

De Klankenbos Residenties zijn een samenwerking met C-TAKT.