Nocturne 2022: geluid & muziek als ritueel

za 04 jun 2022 - 18:30 uur tot 23:30 uur
Het Klankenbos, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Nocturne is een jaarlijks mini-festival bij avondgloren in het Klankenbos in Pelt. De rode draad voor dit jaar is muziek, geluid en rituelen. Hoe verbinden we ons met elkaar en de wereld om ons heen vanuit magische, sociale en culturele geluids en performance praktijken? Het programma bestaat uit een diepgaande luistertocht naar de wereld in het midden van de natuur, geïnspireerd door de omgeving van het bos.

De zomer voor de deur, dat betekent: een nieuwe Nocturne in Het Klankenbos! Dit jaar kan onze meditatieve avondsessie als vanouds doorgaan, live ter plekke en zonder beperkingen.

Op zaterdag 4 juni vanaf 18.30 uur kan je komen genieten van volgende artiesten:

Erik Vallbode Zweedse experimentele designer geeft  een voorproefje van zijn nieuwe klankinstallatie ‘Time Flies’. Deze wordt momenteel ontwikkeld in opdracht van Musica, en krijgt later dit jaar een vaste plek in de zandbak van onze buren bij Scoutsrally (lees hier meer over de installatie ‘Time Flies’).

Siet Raeymaekers & Roxane Métayer‘Gebogen Ogen’ is een samenwerking tussen danser Raeymaekers en violist Métayer. Samen brengen ze een schimmenspel met insecten, dat evengoed een paringsdans als een dodelijk gevecht kan zijn.

Louise Landes Levi, Timo van Luijk & Bart De PaepeDe legendarische dichter-performer Louise Landes Levi gaat een verbond aan met twee Belgische veteranen uit de experimentele hoek. Samen weven ze verschillende draadjes minutieus samen tot een surrealistische, organische en poëtische taal.

Bloedneus & de SnuitkeverNom de plume van de Brusselse geluidskunstenaar Lukas De Clerck. Met een Aulos (een uniek blaasinstrument uit de oudheid) gaat hij tijdens de Nocturne een dialoog aan met één van onze installaties: de reusachtige basfluit ‘Oorsprong’.

Vincent MoonDe Franse filmmaker en geluidskunstenaar verblijdt ons met een unieke uitvoering van ‘Petites Planètes’, een creatie die balanceert tussen reportage en experiment. Met beelden die werden verzameld overheen alle continenten verkent Moon de poëzie in het hart van persoonlijke en collectieve rituelen. 

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 4 juni 2022
Aanvang: 18.30 uur (ingang van Dommelhof)
De toegang is gratis, maar we willen je vragen je plek te reserveren

RESERVEER HIER VOOR NOCTURNE