Klankenbos Spring Expo

Amber Meulenijzer - Nika Schmitt - Elsa M’Bala - Anne van de Star - Mo Laudi

za 29 mei 2021 - 14:00 uur tot zo 06 jun 2021 - 20:00 uur
Het Klankenbos, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Een klankkunstexpo in openlucht met creaties van Amber Meulenijzer, Nika Schmitt, Elsa M'Bala, Anne van de Star en Mo Laudi

Een stem, een auto, een bel, stilte. Op Klankenbos Spring Expo volg je het parcours langs de creaties van vijf internationale klankkunstartiesten. Zij halen alledaagse voorwerpen uit hun context en brengen ze binnen in het bos. De kunstwerken vormen een klinkende spiegel voor de omgeving. Ze resoneren, weerkaatsen, galmen of zwijgen. In hun interactie met de natuur en de jaren ‘70 architectuur van de site, creëren ze een nieuw klanklandschap. Een landschap dat de relatie tussen mens en natuur bevraagt en aanzet tot bewust luisteren naar de ander. 

Amber Meulenijzer (BE) bouwde haar iconische Saab 900 om tot een reflecterend sculptuur. Twaalf Toa luidsprekers op het dak boetseren klanken die naar de oppervlaktes van de gebouwen rondom reizen. Ervaar op de brug over de Dommel de kinetische installatie Flux van Nika Schmitt (LU). Verschillende bellen laten je luisteren naar de stroming van de rivier en - wie weet - het bijten van de vissen. Sluit je ogen in het klankkunstwerk Radio Forest, waar je kan luisteren naar een intieme radio-compositie met migratieverhalen van Elsa M’Bala (CM/DE), gemaakt tijdens Curating Lab samen met bewoners van Pelt. Aan de kleine vijver, wandel je langs Bling rrring van Anne van de Star (BE), een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. Geluidskunstenaar en DJ Mo Laudi (FR/ZA) bouwt een metershoge fragiele constructie met alledaagse houten voorwerpen, waartussen hij field recordings en samples laat weerklinken, opgenomen door de deelnemers van Curating Lab. 

De opening van Klankenbos Spring Expo gaat door op zaterdag 29 mei om 14.00 uur en is tegelijkertijd het slotmoment voor Curating Lab met performances en luistersessies van Christine Eyene, Elsa M’Bala, Mo Laudi, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van de workshops. Bestel hier je ticket voor 7 euro. 

Amber Meulenijzer - SAAB SCULPTURE VI: PLACES UNSEEN

Nika Schmitt - Flux

Elsa M’Bala

Anne van de Star - Bling rrring

Mo Laudi

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek in samenwerking met C-TAKT, Provinciaal Domein Dommelhof en Gemeente Pelt.

Praktische informatie

Data: zaterdag 29 mei-zondag 6 juni 2021

Openingsuren

Weekend: van 14.00 tot 18.00 uur

Weekdagen: van 15.30 tot 19.30 uur 

Startpunt: De route start aan het onthaal in klankinstallatie Radio Forest. Haal hier een plannetje op met het parcours. 

De expo is gratis.

Opening expo: zaterdag 29 mei om 14.00 uur met performances en luistersessies door Elsa M’Bala, Mo Laudi, Christine Eyene, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van Curating Lab 2021.

Toegangsprijs opening event: 7 euro. Bestel hier je ticket, plaatsen zijn beperkt tot 40 personen.