Klankenbos Residentie - Felix Blume

zo 27 sep 2020 - 09:00 uur tot zo 25 okt 2020 - 22:00 uur
Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, 3910 Pelt

Samen met de bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum in Pelt, werkt geluidskunstenaar en fieldrecordist Felix Blume (FR) gedurende een maand aan een nieuw klankkunstwerk voor Klankenbos. In een participatief traject met verschillende workshops werden de deelnemers begeleid om zich in geluid uit te drukken. De installatie bestaat uit een collectie oude deuren, die zullen weerklinken in het bos. Doorheen de deuren hoor je liederen, verhalen, stemmen en dromen van mensen op de vlucht. Zij krijgen letterlijk een plaats in het landschap en eisen op deze manier hun aanwezigheid en hoorbaarheid op. Félix Blume nodigt met dit werk iedereen uit tot luisteren als middel voor wederzijds begrip en kritisch denken. 

De installatie wordt geopend tijdens OORtreders Festival 2020 als deel van de Expo-route van 23-25.10 op verschillende locaties in en rond Provinciaal Domein Dommelhof, de Kanaalzone en de Gemeente Pelt, met een presentatiemoment op 25.10 om 16.00 uur. Daarna wordt het kunstwerk deel van de permanente collectie van Klankenbos.

In samenwerking met C-TAKT, CC Palethe, Gemeente Pelt, Provinciaal Domein Dommelhof, Provincie Limburg, Musica, Impulscentrum voor Muziek & Rode Kruis Opvangcentrum Pelt.