Greenhouse Conversations - Opening

Collectief Publiek Geluid

za 10 jul 2021 - 12:00 uur tot 21:00 uur
Gemeenschapstuin Sankt Vith, Alter Wiesenbacher Weg 6, 4780 Saint-Vith

De officiële opening van Greenhouse Conversations in Sankt Vith vindt plaats op 10 juli om 16.00 uur. Greenhouse Conversations is tegelijkertijd een open tuin en een geluidskunstwerk. De serre is gezamenlijk gebouwd door bewoners van de stad Sankt Vith, bezoekers van de Patchwork VoG, kunstenaars van het Collectief Publiek Geluid en leden van de culturele verenigingen Meakusma en Musica. Ze geeft lokale bewoners de mogelijkheid om zelf groenten te zaaien, kweken en oogsten, en te luisteren naar geluidscomposities van internationale kunstenaars. Iedereen kan de serre bezoeken en er tijd doorbrengen.

Concerten door

  • Vincent Caers & Bloedneus en de Snuitkever
  • Hot Sound Of Mauritius
  • Anne van de Star
  • Joost van Duppen

Werken van Leo Küpper

Artistiek Concept en Realisatie Greenhouse Conversations

  • Collectief Publiek Geluid

Er zullen drie concerten plaatsvinden waarvoor naast een akoestisch concert gebruik zal worden gemaakt van de geluidsopstelling van de serre. Verder zullen eerdere bijdragen te horen zijn van diverse kunstenaars die speciaal voor het project stukken hebben ontwikkeld. Ook zullen vanaf 10 juli drie werken van Leo Küpper te horen zijn. Leo Küpper is een in 1935 in Nidrum geboren componist die sinds de jaren vijftig samenwerkt met de in Malmedy geboren Henri Pousseur in de eerste studio voor elektronische muziek in België. Küpper is een van de pioniers van de Belgische elektronische avant-garde die internationale bekendheid geniet. Zijn Oost-Belgische roots hebben een vormende invloed gehad op zijn "Poésie Sonore", waarin het thema natuur steeds weer centraal staat.

Greenhouse Conversations is het resultaat van een samenwerking tussen Meakusma en Musica, Impulscentrum voor Muziek, in samenwerking met Patchwork vzw en Stad Sankt-Vith. Met de financiële ondersteuning van C-TAKT, De Duitstalige Gemeenschap, Het Vlaamse Gewest en De Vlaamse Gemeenschap.

www.meakusma.org/greenhouseconversations/